Pages

14 Ocak 2011 Cuma

Lümpiyen Börek

Daha önce yılbaşı gecesi masamızı anlattığım bu postumda, masada bulunan lümpiyen böreğin tarifini daha sonra vereceğimi söylemiştim ve işte gün bugün, işte lümpiyen börek :))




Ben bu tarifi televizyoda görüp hemen not almıştım,sonuç gerçekten başarılı,denemenizi şiddetle tavsiye ederim..

Bu böreği yapmak için malzemeler;

* dolmalık fıstık,
* yeşil soğan,
* 1 adet patates,
* 1 adet havuç,
* biraz mantar,
* domates,
* 1 tatlı kaşığı köri,
* tuz
*2 adet yufka (kaç tane yağacağınıza göre değişir, ben 2 adet kullanıyorum)


Şimdi, tavaya yağı koyuyoruz ve fıstıkları şöyle bir çeviriyoruz,ardından soğanı ekliyoruz çeviriyoruz.
Öte yandan havuç ve patatesi haşlayıp rendeliyoruz, fıstıklı, soğanlı karışıma ekliyoruz,
Mantarları ince ince doğruyoruz veya küp küp (artık nasıl seviyorsanız öyle:) ekliyoruz,
Domatesi küp küp doğruyoruz, bütün malzemeleri tavada iyice çeviriyoruz,
Bu harca köri ve tuz ekliyoruz ve işte harcımız hazır...

Birinci aşama bitti bile ;)

Diğer yanda yufkaları üst üste koyuyoruz, yuvarlak bir tabak işimizi görür burada, tabağı yufkaların üzerine koyuyoruz ve tabağın çevresinden dikkatlice kesmeye başlıyoruz böylece tabağımızın boyutunda küçük yuvarlak yufkalarımız olmuş oluyor...
Bu minik yufkalara harçları koyuyoruz ve hepsini maydanoz sapı ile bağlıyoruz,
Fırına sokmadan da şöyle bir yağlıyoruz üzerini kızarsın diye
VE
işte hepsi bu :))

(Burada 2 püf noktası var bence; birincisi, ben yufkaları bohça yapma ve pişirme esnasında minik fırın kaplarını kullanıyorum hani kişiye özel mantar veya karides güveç yaptığımız minicik kaplar vardır ya, yufkayı onun üzerinde açıyorum ve onların içinde bohça yapıyorum ve orada pişiriyorum...ikincisi, harcı yuvarlak minik yufkaya koymadan önce orta kısma yani harcı koyacağım yere biraz daha yufka koyuyorum ki ıslak olan harcımız yufkayı yumuşatıp, altı açılmasın diye)


İşte lümiyen börek böyle birşey :)
Belki haftasonu denersiniz,
Haftasonu demişken;

HERKESE İYİ HAFTASONLARIIII :))))))))


9 yorum:

Chilek dedi ki...

Hah ha nefis bir tarif en kısa zamanda denerim hatta burda da paylaşırım, senin ki kadar güzel olur mu? bilemem;)

Sayın KARACA dedi ki...

Selincim harika bişiy olmuş tam benlik vallahi :)Püf nokta olarak önerdiğin Küçük güveçlerden de çeyizime 2 ordan 3 burdan derken 12 tane almışım :) Bunun için tam oldu desene :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Chilekcim canımm kesinlikle benimki kadar hatta benimkinden daha da lezzetli olacağından eminim :)) paylaşırsan çok sevinirim :))

Sayın KARACA,işte bir oradan bir buradan alıp sakladığımız şeyler işe yarıyor :)) bu tip durumlarda çok seviniyorum,kısmet bu böreğeymiş :))

nehircce dedi ki...

Deneyeceğim bende,haftasonu için iyi fikir.İyi tatiller canım sevgiler.

Cafe Pepela dedi ki...

Mmmm,nefis görünüyor!..
Porsiyonluk sunumlar her zaman tercihimdir.Şam mutfağı Uşi'sinin yufkalı versiyonu gibi.Bayılıyorum bu böreğe:) Ellerinize sağlık.

Meyra dedi ki...

ohhh lümpiyenime kavuştum sonunda merak ettiğimi söylemiştim selincim;) hemen not aldım ilk fırsatta yapıcam nefiss duruyolar bakalım becerebilekmiyim:))
tşkler..güzel hafta sonları

Selin Ergeçer dedi ki...

Nehircce,mutlaka denemelisin,sevgiler :)

CAFE PEPELA, cok tesekkur ederim yorumlariniz icin :)

Meyracim kesinlikle becerecegine eminim :) sonucu merakla bekliyorum :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

selin bu böreğin fotoğrafından sonra nasıl dururki onlar bohça gibi düşünüp duruyordum çok güzel aanlatmışsın..yiyenlerden de dinlemek isterdim tabii:) ellerine sağlık canım:)

Selin Ergeçer dedi ki...

Zeynepcimm çok teşekkür ederimm :) evet ilk başta gözü korkuyor yapacak kişinin ama inan çok kolay,mini kaplarla hele ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...