Pages

17 Ağustos 2012 Cuma

Bayramı hak edenlerin bayramı kutlu olsun...

Aslında bunun kısa bir bayram kutlama postu olması gerekiyordu, yapamadım...
Madem konu bayram, o halde bayram gibi olsun hayat demek istedim...Sadece bayramlarda akıllara gelmesin o merhamet, o anlayış, o sevgi sözcükleri sadece bayrama özgü olmasın demek istedim...
Bütün hayata yaymak bunu, bu kadar mı zor?

Mesela, Dün gece Arnavutköy'deki Adem Baba Balıkçısında öyle bir olay yaşadık ki, hala o sahne gözümün önüne geldiğinde içim acıyor. Garsonlardan biri bir kediciğe öyle bir tekme attı ki hayvancağız havalandı ve yere düştü. Buyrun bakalım? Şimdi gelip de hiç kimse bana bu kişinin "iyi" insan olduğundan, vicdanlı ve merhametli olduğundan bahsetmesin çünkü biliyorum ve kesin eminim ki bu insanların kalbinde sevgi yok, merhamete yer yok...

Evet bayram geliyor. Ama kim için? Kimin için? Herkes eşit mi ki bu dünyada? Yaptıklarımızın, söylediklerimizin hiç mi önemi yok?
Mesela, Bu hayvanları da Allah yaratmadı mı? Allahın yarattığı bir canı acıtmanın hiç mi bir bedeli yok?
Bence kesin var. Yürekten inanıyorum.

Evet bayram geldi ve İyi bayramlar dileyeceğim ama önce; Herkesin kalbinden kötülüğü attığı, merhamet ve vicdanın olduğu bir bayram olsun istiyorum...Unutmayın, bu dünya sadece bize ait değil, bu dünyada hayvancıklar da var, kediler var, köpekler var, kuşlar var, onların da yaşama hakkı var.
Herkese iyi bayramlar demek istemiyorum ve dilemiyorum... Bütün bu sevgiyi yüreğine sığdırabilenlere, bu merhameti derinden hissedebilenlere gelsin bu bayram ve sadece yüreğinde bu sevgiyi taşıyanların olsun bu bayram;

SADECE GÜZEL İNSANLARA;
İYİ BAYRAMLAR...





8 yorum:

Unknown dedi ki...

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum tatlım..O tekme atan garsonada bizim bir tekme atmamız lazım ..oda havada uçsun, sonra yere düşşün.. canı acırmı acaba bir denemek lazım..
Bizim olduğu kadar o hayvanlarında bu dünyada yaşamak hakları var değilmiki onlarıda Allah yarattı tabı bunu anlayana..
Sana şeker gibi bayramlar diliyorum canım öpüyorum güzel yanaklarında..

tubitos dedi ki...

ne güzel yazmışsın, keşke bu dünyada kötülükler olmasaydı ama belki de o zaman iyinin kıymetini bilmezdik.. mutlu bayramlar..

Chilek dedi ki...

ben üzerime alındım ohh iyi yaptım söylediklerine katılıyorum, kocaman öpüyorum seni:))) İyi bayramlar bitanecik:)

Meyra dedi ki...

o tiplere insan bile denilemez artık!vicdansızlık aldı başını gidiyor zaten bu memlekette Selincim nasıl durulacak bilmiyorum!
seni kocaman öperek iyi bayramlar diliyorum;)

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevilcim aynen öyle tatlım da işte bunu anlayan o kadar az ki... mutlu bayramlar tatlıcım...

tubitos, belki de, kimbilir..yine de öyle olmasını tercih ederdim canımm... iyi bayramlar...

Selin Ergeçer dedi ki...

chilekcim, bütün kalbinle üzerine alınabilirsin :)))
mutlu bayramlar tatlıcım :)

Meyracım, nasıl düzelir hiç bilemiyorum... iyi mutlu tatiller tatlım ;)

Cemre dedi ki...

bahçeme bırakılmış zavallı bir kedi yavrusunu evlat edinip evine almış biri olarak bu duyarlılığın için seni canı gönülden kutluyorum canım. ülkemde kadına el kaldıranlar, namus adı altında cinayet işleyenler, kardeşin kardeşi vurduğu son günlerde hayvancıklara merhamet etmemelerine şaşmıyorum sadece öfkeden kuduruyorum!! bu yaptıkları acımasızca hareketlerin bin misli kendilerine döner inşallah!!

Selin Ergeçer dedi ki...

cemrecim, bu güzel hareketin beni nasıl duygulandırdı bilemezsin, harikasın :)) keşke herkes senin gibi duyarlı olsa... biliyor musun ben acımasız davrananların hareketlerinin kendilerine döneceğine o kadar eminim ki, kesinlikle bir yerden çıkacak...belki biz görmeyeceğiz ve bilemeyeceğiz ama elbet bir bedeli olacak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...