Pages

31 Ocak 2011 Pazartesi

Humanshop!!!


Bir dükkan düşünün; işte aynen yukarıdaki fotografta olduğu gibi; içinde insan satılan!!!

İçeride cam cam bölmeler var, içlerinde de uzunu, kısası, şişmanı, zayıfı, esmeri, sarışını, çeşit çeşit insan...
Güzeli, çirkini, yaramazı, hareketlisi, uslusu, sakini, çeşit çeşit...
Parası olanlar, isteyenler gidiyor o dükkana, seçiyor istediğini, satın alıyor...çünkü orada satılanların söz hakkı zaten yok...
Çeşit çeşit renkte,çeşit çeşit tipte insanlar satılıyor orada...
Satılıyorlar,satanlara para kazandırıyorlar ama satanlar, satılanların sağlıklarıyla, duygularıyla pek de ilgilenmiyorlar aslında. Çünkü onlar satanların gözünde birer mal, hepsi para demek...
Bazen satılanlar bu cam bölmelerin içinde hasta oluyorlar ama satanlar hasta olanlarla çok uğraşmıyorlar bile çünkü zaten eğer o ölürse, yerine gelecek olan yeni bir tane var.
Bu da yetmezmiş gibi,
cam bölmede yaşamaya çalışan bu zavallılara yemekleri, suları azar azar veriyorlar.
Neden mi? Bulundukları kafesi çok kirletmesinler diye...

Evet gidiyorsunuz dükkana ve istediğinizi parasını verip alıyorsunuz...
Hatta daha ötesi de var bunun...Aldığınızı sevmediniz mi veya ilgilenmek zor mu geldi, atıyorsunuz parka veya sokağa çünkü zaten onu parayla satın aldınız, o halde şimdi de vazgeçmek en doğal hakkınız değil mi?


EVET,
bütün bu senaryo nasıl geldi size? Okurken kendinizi kötü hissetmediniz mi?
İnsanların böyle satıldığı bir dükkan olamaz gibi geldi size değil mi? İsyan etmek, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz canım demek geçti içinizden...Ne kadar çağdışı değil mi?
Zaten böyle bir dükkan olsaydı, herkes ayaklanırdı değil mi?
Ne de olsa insan hakları söz konusu...
Evet doğru insanların öyle veya böyle bir hakları var...
Peki ya hayvan hakları?

Yukarıda anlatılan aynı tablodan "insanları" çıkarın yerine "hayvanları" koyun...
Okuduğunuz herşey hayvanlar için hala geçerli...Hala her yerde hayvanlar mal gibi alınıp satılıyorar
Hem de en kötü koşullarda...Bazısı anne sütünden erken kesildiği için hastalanıyor, cam kutularda ölüp gidiyor, bazısı daha dükkana gelemeden kötü koşullarda yollarda telef oluyor...

Peki bu tablo nasıl?
Bu tablo da çağdışı değil mi? Bu tablo da çok korkunç değil mi?

Yazık değil mi bu bebeklere? Yazık günah değil mi? Onlar da can taşımıyor mu? Duyguları yok mu?
Dilleri yok diye, kendilerini savunamıyorlar diye, cam bölmeler içinde ölüp gitmek reva mı onlara?
Artık birşeyler değişmeli, birileri birşeyler yapmalı, belki de siz, Siz yapmalısınız!!!

Petshop eziyetine dur demek lazım,
herkesin tepkisini göstermesi lazım,
Siz de tepkinizi gösterin
Çünkü
Ben şunu bilir şunu söylerim;
CAM İÇİNDE CAN OLMAZ!!!

9 yorum:

Chilek dedi ki...

Tepki mi? Bir avuç insanız istediğin kadar sesini duyurmaya çalış:( Bu tip postların bile okunduğunu düşünmüyorum artık, ne zaman böyle bir post düzenlesem yorum yapan sayısı 3'e 5'e düşüyor. Sevmiyoruz gerçekleri duymayı, ilgilenmiyoruz belki de onları can olarak görmüyoruz. Yaşamak sadece insanın hakkıymış gibi görüyoruz. Nefret ediyorum petshoplardan umarım satışların yasaklandığı o günleri de görürüz. Ne güzel bir post oldu bu, eline yüreğine sağlık Selincim:)

Sevil Paçcı Yılmaz dedi ki...

Çok haklı bir yazı Selincim, içim sızladı.Çocukluğumdan beri hayvanları çok severim ama uzaktan.Akvaryumumuz vardı uzun yıllar. Apartmanın kömürlüğünde annesi olmayan yavru kedileri sütle beslerdik, babamın işyerindeki bekçi köpeği Tıkır'ı sevmeye giderdik hafta sonları...Şimdi evde beta balığı besliyorum.O da cam içinde ama neyseki yalnızlığı seven tek yaşayan bir balık o:)
Senin gibi duyarlı insanların sesini çıkarması lazım, tebrikler

Sayın KARACA dedi ki...

Merak ettiğim şey petshopların kapanmasından sonraki öneriniz nedir? Yani hayvanlar petshoplarda satılmasın petshopların hayvan satışı yasaklansın, Sonra o hayvanlar ne olsun nereye gitsin bir adım sonraki düşünceniz nedir? Yani o kadar hayvanı sahiplencek gönüllü çok az. Hayvan barınakları deseniz oralarda içler acısı!
Valla bizde 2 köpek 4 kedi var bizim evde barınak sayılcak yakında :) ama cidden merak ediyorum petshopların hayvan satışının yasaklanması üzerine bir sonraki adım ne olmalı sizce?

Selin Ergeçer dedi ki...

Chilekcim çok haklısın insanlar belki de bu başlıkları gördüklerinde okumuyorlar bile.Ama olsun,biz bildiğimizi yapalım da,1 kişi bile bilinçlenirse ne mutlu bize...Güzel yorumların için teşekkür ederim canımcım :)

Sevilcim güzel yorumların için çok teşekkür ederim :) evde beslemiyorsan bile zarar vermiyorsun,elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyorsun,bundan güzel şey mi olur.Keşke herkes senin gibi olabilse,hem belki ileride evine de alırsın bir bebeği,belli mi olur :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Sayın KARACA,bence petshoplar hayvan satmamalı.Petshoplarda çeşitli cinslerde,ırklarda köpekler satılıyor,bu yüzden yani cins hayvan satabilmek için bu hayvanları yurtdışından getirtiyorlar hem de çook kötü koşullarda ve yeteri kadar anne sütü ememeden.İşte can acıtıcı kısım bu.Bu hayvancıklar yollarda hastalanıp ölüyorlar.ikincisi petshoplarda o güzelim hayvanları görüp bir heves alan kişiler,gerçek hayvansever olmadıkları için(bazılarını eliyorum tabii ki)hayvandan bıktıklarında onları sokağa atmaktan da çekinmiyorlar.E ne oluyor,sokaklardaki, barınaklardaki sahipsiz hayvanlar git gide artıyor...Bütün bunlar hiç olmamalı,bu hayvanlar getirtilmemeli.Eğer insanımız hayvan beslemek istiyorsa,ohoo sokaklar,barınaklar hayvan dolu.Yok eğer cins köpek istiyorum diye tutturan varsa da bu bence bir çeşit marka hastalığı yani illahi cins hayvan beslemek istiyorum demenin Prada köpek beslemek istiyorum demekten hiçbir farkı yok bence.Sonuç olarak,özetlemek gerekirse,bence petshoplarda hayvan satışı yasaklanmalı,ülkemizde zaten sahip bulmayı bekleyen bir sürü sahipsiz hayvanımız var,isteyen onlardan almalı...
Bu arada sorunuz için teşekkür ederim ki kendimi açıklama fırsatı buldum ben de :)

Meyra dedi ki...

ahh selincim bir avuç insanlık bunu bu ülkede başarabilirmi bilemem..!!benim hiç ümidim yok malesef bu konuda.duyarlı ve merhametli olmakla orantılı düşünceler bunlar ama kime neyi hangi olmayan duyguya zorla insanlık sokacağızki..!!işin içinde ticaret varsa bu ülkede insan bile satılırken minnoşları kim düşünürki..yolda giderken kedi köpek ezerler ezdikçe ezerek yola devam ederler insan üstü yaratıklar..içim acıyor daldan dala yazdım ama söylenecek çok şey var..
güzel dile getirmişsin umarım bazılarının beyinlerinde ampül yanmıştır.!!
iyi haftalar canım

Selin Ergeçer dedi ki...

Meyracım benim gibi düşünmene ve düşüncelerini paylaşmana çok sevindim :) Evet ticaret söz konusu ise,bazılarının cebine para giriyorsa,bunu değiştirmek gerçekten çok zor hatta imkansız. Ama işte belki 1-2 kişinin fikri değişirse ne mutlu bize ;)

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

Keşke bişeyler yapabılsek ama sesimizi duyan yok ki kendimiz söylüyor kendimiz dinliyoruz malesef biz azınlıktayız çünkü...Ne güzel bir yazı bu çoğu insan okumasada paylaştığın için saol cnm...Pet shoplarda Balık-Kuş -kaplumbağa satışına karşı değilim ama kedi ve köpek olmaz olmamalı... :(

Selin Ergeçer dedi ki...

MYPriNcessS, azınlığız ama birgün çoğunluk olacağız,eminim...Kesinlikle aynı fikirdeyim seninle canım,umarım ileride o günleri de göreceğiz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...