9 Ocak 2013 Çarşamba
Siviyagli Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
Zencefilli kurabiye, hep yapmak istediğim, yapıp da yılbaşı öncesi ailelere bir şekilde vermek istediğim bir kurabiyeydi... Hatta bazılarınız bilir, yılbaşı öncesinde doğru tarifi bulmak için çok çabalamıştım...
Evet aslında çok güzel tarifler var ama benim şöyle özel bir durumum var; bu kurabiyelerde ne katı yağ ne de tereyağ kullanmak istedim çünkü annem kesinlikle bunları yiyemiyor. Hal böyle olunca başka tarifleri uyarlama yöntemine gittim ve sonuç çok da başarılı oldu :)
Eğer siz de katı yağ kullanmadan bir kurabiye yapmak isterseniz, bu tarifi uygulayabilirsiniz...
Sadece şöyle birşey var; içinde tereyağ olmadığı, sadece sıvı yağ olduğu için kıtır kıtır bir kurabiye oldu. Yani illaki yumuşacık bir kurabiye olsun derseniz, bu tarif size pek uymaz, baştan söyliyeyim...
Ama öyle bir beklentiniz yoksa, biz bu kurabiyeye bayıldık :)
Eğer siz de bu zencefilli tarçınlı kurabiyelerden yapmak isterseniz,
işte tarifi;
- 2 yumurta
- 2/3 bardak sıvı yağ
- 2 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- Aldığı kadar un
Güzelce yoğurduktan sonra şekil verip tepsiye sizip pişiriyoruz. İşte hepsi bu :) (Hamur yumuşakça oluyor, çok sert bir hamur olmuyor, aklınızın bir köşesinde bulunsun)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ne güzel bi hediye düşünmüşsün canım.. Bazen öyle oluyor ki bir türlü damak tadına uygun bir tarif bulamıyorsun şimdi seninkini güvenle kullanabilirim:)
Zeynepcim,cok tesekkur ederim, umarim siz de begenirsiniz,,biz cok begendik :)
canım ellerine sağlık bayılırım zencefilli kurabiyeye tarifini hemen yazıyorum defterime..ayrıca sıvı yağ ile yapmakta çok güzel bir fikir daha sağlıklı bence ..
sevgiler canım
Sevilcim,siviyagli olunca daha bir gonul rahatligiyla yiyor insan,tabii katiyagin yumusakligi olmuyor ama bence saglikli olmasi bu haline deger;)
Yorum Gönder