Pages

2 Ocak 2013 Çarşamba

Bora'nın Kitabı


Son okuduğum kitap; Bora'nın Hikayesi. Sanırım bu kitabın yani Bora'nın hikayesinin anlatıldığı başka bir kitap daha varmış, aslında bu kitap onun sonrasında çıkmış. Ama ben ilkini okumadan bunu okumuş oldum fakat sorun yaşamadım. Siz de, Ayşe Kulin tarafından kaleme alınmış bu kitaptan başlayabilirsiniz.


"Yorgunum!

Önce gerçeğimi kendime kabul ettirirken yoruldum! Sonra gizlerken... Daha sonra yüzleşirken... Kendim olmaya hakkım olduğunu anladığımda... Kendimle barışırken... Gerçeğimi başkalarına kabul ettirmeye çalışırken... Benim gibi binlerce, on binlerce insanın var olduğunu öğrenirken... Yoruldum!”


Kitabın arka kapağını okuduğumda, Bora'nın toplum içinde nasıl dışlandığını, kendine nasıl yeni baştan bir çevre kurduğunu, nasıl var olmaya çalıştığını okuyacağımı düşünüyordum. Yani kitaba başladığımda tam da bu yönde birşeyler bekliyordum. Çünkü Bora gay...Ve bunu herkesten saklayan bir gay... Ama kitap beklentimin dışında ilerledi. Aslında belki böyle de olması gerekiyordu, Bora'nın çocukluğunu bilmemiz gerekiyordu belki de. Evet ama, bunların ötesinde günümüz Borası'nın yaşamından az kesitler buldum kitapta. Yani Bora'nın sevgilisi İlhami, eski arkadaşı Recep dışında iletişimde bulunduğu kimse yoktu ve ben okurken "ee??başka..başka?" derken buldum kendimi...Ee? Günümüzde Bora neler yaşıyor? Nasıl var oluyor? Var olmaya çalışmasına ihtiyacı var mı? "Bora neler yaşıyor" sorusunun cevabı benim için yüzeysel kaldı...
Sonu da bir garip bitti benim için. Sanki böyle bitmemeliydi. Yani illaki herkesin sonu böyle hazin mi olmalı. 
Bu insanlar için başka bir "son" yok mu?

Kitap fena değil, ama benim için dediğim gibi havada kalmış, çok da derine inememiş, Bora'nın derinine inemediğim bir kitap oldu. Sonu da bir garip bitti bence.

Okuyanlar var mı?
Yorumlarınızı gerçekten çok merak ediyorum...





4 yorum:

Chilek dedi ki...

Ben okumadım canım, isminden dolayı merak etmedim değil ama alerjen kapsamında biraz bende:P:P

Selin Ergeçer dedi ki...

Chilek, hımm evet öyle olunca okuması zor olur bilirim,o yüzden mutlaka oku demiyorum. Ama arayışta kalıp da alternatif bulamazsan, bir bak derim canım...;)

Unknown dedi ki...

bende gizli anların yolcusunu okumustum canım cok farklı baslayıp cok farklı bıten bır kıtaptı .. oyuzden ilk kitap içince çok birşey kaçırdın dıyemıycem :))ilk kitaptada boradan bahsettıgı ıcın bence tekrar boranın hayatını kaleme alması sıkıcı olmus cunku ılk kıtabı alıp okuyan arkadaslarımın cogu ıkıncı kıtabı bıtırmeden bıraktı..

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevilcim,ben de daha dolu bir kitap bekliyordum,ne yalan soyliyim benim icin de havada kaldi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...