Pages

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Selahattin Duman'a Açık Mektup

Aslında bugün bambaşka bir konu paylaşacaktım blogumda ama gün içerisinde bir olaya o kadar sinirlendim ki, bugünü bu konuya ayirdim.
Selahattin Duman 8.5.2011 tarihinde öyle bir yazi kaleme almış ki, kayıtsız kalmak mümkün değil...

Önce yazıyı okuyun, sonra da benim kendisine yazdığım maili...
İşte yazının linki; http://haber.gazetevatan.com/Haber/375922/1/Gundem

Bakalım mailime cevap gelecek mi?
Eğer gelirse burada sizlerle paylaşacağım...

İşte bu da benim Selahattin Duman'a yazdığım mail;

Ben sizin kitaplarinizi okuyarak buyudum. Kitaplarinizdaki detaylar hala aklimda. Gerek Fatih Sultan Mehmet’in burnuna kilif olacak burnunuz, gerek o zamanlar adi Pasha olan kulube gitmek mi yoksa parayi repoya yatirmak mi, butun bunlara gulerek,sizi severek buyudum.


Sizi severdim, gercekten…Ama gecen gun oyle bir yazi kaleme almissiniz ki, okuyunca ne hissettim biliyor musunuz? Hayal kirikligi…Evet, kizdim, hem de cok kizdim ama hayal kirikligi daha agir basti, inanin…

Kopeklerle iligli olan yazinizdan bahsediyorum;8.5.2011 tarihli, "Kopeklerin Saltanati Uzerine Bir Dertname" baslikli yazinizdan...Bu yaziyi inanin herhangi biri yazsa, sokaktan biri bu cumleleri kullansa aman canim der gecerdim belki ama siz, toplumun aydin kesimini temsil ediyorsunuz, siz eli kalem tutan birisiniz,siz yazilarinizi hergun merakla bekleyen okuyuculara sahip bir yazarimizsiniz. Nasil boyle bir yazi yazabildiniz inanin bilmiyorum. Bu yaziyi da bu yuzden yaziyorum. Sizden gercekten bir cevap bekliyorum. Bu mailimi okur musunuz bilmiyorum ama eger okursaniz lutfen beni aydinlatin olur mu?

Sokak kopeklerinden rahatsiz oldugunuzu belirtmissiniz, hem de asilari tamam olan kupeli kopeklerden rahatsiz oldugunuzu hatta cevredekilerin de rahatsiz oldugunu, cocuguna “kopekten korkma,sakin kacma”diyen bir anneye de sasirdiginizi ifade etmissiniz. Simdi ben size soruyorum; nedir sizi bu kadar rahatsiz eden? Sizin bahsettiginiz o Bebek parkina,ben de esimle her hafta sonu giderim, evet sizin de dediginiz gibi orada hem cocuklar var hem de kopekler…Ne var bunda? Simdiye kadar hic bir kopegin bir cocuga saldirdigini duymadim keza durduk yere (kuduz olmadigi muddetce) saldirmaz da…Zaten kupeli olduguna gore kuduz olma ihtimalleri de yok bu hayvanciklarin. Ee o halde neden yani neden rahatsiz oluyorsunuz? İnsanlar o kadar mi bencil?Siz o kadar mi bencilsiniz?Bazen su,bazen yemek bulamayan bu hayvanciklarin,yasam mucadelesi vermesi,yari ac yari tok gezmesi,insanlarla birlikte ayni yerlerde yasamaya calismasi sizi neden bu kadar rahatsiz ediyor?

Yani illaki bir tarafi tutmak zorunda miyiz? Ya insanlari ya da hayvanlari secmek zorunda miyiz? Cocugu olan her anne kopeklerden nefret mi etmeli? Rahatsiz mi olmali? Veya kopek besleyen biri,cocugunu parka getiren anneden mi rahatsiz olmali? İllaki olumune insanlari sevip hayvanlari oldurmeli miyiz? “Belediyeler toplayip sonra birakiyor” demişsiniz, ne yapsalardi? Bu kopeklerin oldurulmesini mi istiyorsunuz? Belediyelerin bu kopekleri ne sekilde oldurdugunu biliyor musunuz? Hic merak edip ilgilendiniz mi? Eminim bilmiyorsunuzdur, ben soyliyeyim,ben cok iyi biliyorum cunku benim evde besledigim terrier cinsi kopegim, belediyenin sokak kopeklerini oldurme amacli attigi zehirli etleri yiyerek, kollarimizda can cekise cekise, kasila kasila, gozlerimize baka baka oldu…Bu mudur istediginiz? Bu mudur sizin vicdandan anladiginiz? Bu mudur sefkatiniz? Yoksa siz sadece bu hisleri insanlara besleyenlerden misiniz?

Bu yaziyi kaleme almissiniz evet ancak ben yazinizda bir cozum onerisi goremedim.

Yaziniz oyle bir yazi ki,sizi okuyan birkac kendini bilmez eminim hemen belediyeyi arayacak hatta belki aramistir bile ve o kopekler toplatilacak. Toplatilip benim anlattigim gibi oldurulecekler…Bu mudur istediginiz?

Dedigim gibi yaziyi yazip ortaya birakmak kolay, madem bunu yazdiniz, siz soyleyin bakalim,bu hayvanlar nerede yasasin?

Mailinizi gercekten, gercekten sabirsizlikla bekliyorum.

Selin Ergecer



4 yorum:

Sittirella dedi ki...

Hayal kırıklığı bir yana, ben düpedüz sinirlendim.
Ciddi ciddi.
Yılların köşe yazarı, hala kalemini kullanmayı öğrenememiş... yazık.

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

harika şeyler yazmıssın cnm duygularıma tercüman olmussun ellerine sağlık...ne cevap verecek bakalım beyfendı...

Chilek dedi ki...

Bana cevaben birşey dönmemiş sanırım bizleri kaale almadı, çok üzücü gerçekten:((

Selin Ergeçer dedi ki...

Sittirella, çok haklısın,benim de hisettiklerim bu...

♥мұ»p»r«i»n«č»є«s»s♥, maalesef henüz herhangi bir cevap yok canım :(

Chilekcim, aynen öyle,cevap yok,maalesef :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...