Pages

11 Kasım 2013 Pazartesi

Koh Samui Aksam Yemeği Önerisi;Tree Tops Sky Dining

Koh Samui'nin cennet benzeri bir yer olduğunu bir çok kez vurgulamıştım. Doğasının güzelliğinin yanı sıra, Koh Samui Thai yemekleri açısından da bir cennet :) Bol deniz ürününü çok uygun fiyata yiyebileceğiniz birçok alternatif mevcut. Biz bir gecemizi, önceden rezervasyon yaptırıp gittiğimiz  "Tree Tops Sky Dining"e ayırdık. Burası yiyeceklerinin lezzeti kadar, konumunun enteresanlığı açısından da denenmesi gereken bir yer bence. Şöyle ki; bütün masalar yüksek ağaçların tepelerine konumlandırılmış biçimde dolayısıyla masada otururken çok güzel bir manzara eşliğinde yiyorsunuz yemeğinizi :) 
Servis ve sunumundan çok memnun kaldığımız restaurantta birçok alternatif olmasına rağmen biz tercihimizi deniz ürünlerinden yana kullandık. 
Başlangıç olarak crispy tuna tercih ettik. Fakat eğer çiğ balık sevmiyorsanız, bu ürünü sipariş etmeyin çünkü kalınca bir dilim ton balığı şeklinde servis ediliyor. "Crispy" adını ise ton balığını sarıp kızarttıkları hamurdan alıyor.




Ardından ana yemek tercihimiz Levrekten yana oldu...Bu arada ana yemeğe geçmeden önce servis edilen mini bir iştah açıcı ile yiyeceğimizi kolayca hazmedip ana yemeğe midemizde iyice yer açtık :)






Özellikle eklemek istediğim bir konu daha var. Ana yemeğe geçmeden önce masamıza tuz konusunda uzmanlaşmış biri geldi ve bize çeşitli ülkelerden getirtilen çeşitli tuzları, hangi tuzun hangi yiyeceğe uygun olduğunu uzun uzun anlattı, farklı tuzları bize tattırdı ve balık için uygun olan tuzu masamıza bırakıp yanımızdan ayrıldı. "Tuz işte" deyip geçtiğimiz ve üzerinde çok fazla düşünmediğimiz tuzun bu hallerini görmek ve farklı lezzetteki tuzları denemek, bizim için çok değişik bir tecrübe oldu :)





Son olarak şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Koh Samui'ye yolunuz düşecekse eğer, mutlaka buraya rezervasyon yaptırıp, bu güzelliği yaşayın. Ve rezervasyonu mutlaka 7 numaralı masaya yaptırın, en güzel manzara bu masanın. İkinci bir öneri; Samui'de hava çok erken kararıyor dolayısıyla manzaranın ve gün batımının keyfini doyasıya çıkartmak istiyorsanız rezervasyonunuzu mutlaka saat 18:00'e yaptırın. Evet bizim alışkanlıklarımız için erken bir saat ama oralarda havanın hemen ve çok çabuk karardığını unutmayın :)) 





2 yorum:

Aner dedi ki...

cok guzel fotograflar :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Aner, begenmene cok sevindim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...