Pages

14 Nisan 2011 Perşembe

Limonlu Enginar Üzerinde Baharatlı Deniz Tarağı

Eveetttt, artık sıra MSA'da öğrendiğim tapasların tariflerini vermeye geldi :)
Bugün değişik aramolı enginar ve üzerinde yine değişik aromalarla tatlandırdığımız deniz tarağını anlatacağım size :)



Bu lezzetli atıştırmalığı yapmak için gerekli malzemeleri yazalım önce;

* 2 adet enginar (yarı haşlanmış)
* 1 adet limon suyu
* 30 ml beyaz şarap
* 1/2 adet soğan
* 1 diş sarmısak
* 8 adet deniz tarağı
* 2 dal taze kekik
* 2 dal taze kişniş
* 2 dal biberiye


Ve sıra geldi yapılışına;
* Öncelikle enginarları çok küçük olmayacak şekilde küp şeklinde doğruyoruz (4 veya 6 küp)
* Soğan ve sarmısakları incecik kıyıyoruz ve az yağlı tavada iyice soteliyoruz (bu arada tavaya yağı koymadan önce tavanın iyice ısınmasını bekliyoruz)
* Sotelenen soğan ve sarmısağa beyaz şarabı ekleyip iyice çektiriyoruz
* Bu karışıma enginar ve limon suyunu ekliyoruz
* Diğer tarafta baharatların yaprak kısımlarını ayırıp incecik incecik doğruyoruz
* Başka bir tavaya yine yağ koyup deniz taraklarını ekliyoruz, iyice pişirip kenarda incecik doğrayıp beklettiğimiz baharatlara buluyoruz,
* Son olarak servis tabağına önce enginarlı karışımı, daha sonra da üzerine deniz tarağını koyup servis ediyoruz :)


KİŞİSEL NOTLARIM;
- Kişniş çok baskın bir tat yani seven ya tam sever, ya da hiç sevmez...
Ben maalesef ki sevmeyen taraftayım, bu yüzden sordum,
kişniş yerine istediğimiz her baharatı kullanabilirmişiz (fesleğen hatta adaçayı bile olabilirmiş:)

- Eğer ki misafiriniz akşam ise, enginarlı karışım önceden hazırlanabiliyormuş,
fakat üzerindeki deniz tarağının sıcak en kötü ılık olması şartmış.
Bu yüzden son ana kalsın istemiyorsanız, enginarı sabah halledip, son ana deniz tarağını bırakabilirsiniz :)

Bu arada bu tapası o gün yaptıktan sonra denedim tabii,
çook lezzetliydi :)

Bakalım siz beğenecek misiniz?

AFİYET OLSUN :)



6 yorum:

Chilek dedi ki...

Diyetten sonra yapilacaklar listesine aliyorum hemen:)) inanilmaz guzel gorunuyor yafu:)

Selin Ergeçer dedi ki...

Hihihi cok da lezzetli hele hele kisnis yerine baska bir baharat konsa daha da muhtesemm olur eminim :))))

NİLAY YÜCENUR dedi ki...

Muhakkak deniycem canım ben de, ellerine sağlıkkk :)

Burcu dedi ki...

ellerine sağlık :) yapılışı kolay ve lezzetli gözüküyor seninde dile getirdiğin gibi :) sevgiler güzel hafta sonları...

Meyra dedi ki...

pratik bir tarif karaciğerimizi şenlendirmek için yapılacaklar listesine aldım..gerçi ben tek başıma yiyorum eşim malesef yemiyor:((

Yeşim dedi ki...

Tatlım içinde enginar varsa tadı da süperdir eminim :) ellerine sağlık canım benim denenecekler arasında yerini aldı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...