Pages

31 Mayıs 2012 Perşembe

The Fermat's Room

Orjinal ismi "La habitación de Fermat" olan gerilim filmi, geçenlerde gerçekleştirdiğimiz ve postunu yaptığım geleneksel gerilim filmi gecemizde izlediğimiz filmdi.




Lluis Homar, Alejo Sauras ve Elena Ballesteros'un başrollerini paylaştığı 2007 yapımı olan ve IMDB'den 6.7 alan film, kansız, kol ve bacak kopmasız, gözlerimi kapatmama gerek kalmadan biten soft bir gerilim filmiydi. Hatta "gerilim filmi" doğru tabir mi tartışılır çünkü biz filmin hiçbir yerinde gerilmedik.

Filmin konusu kısaca şöyle; Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için gizemli bir mekana davet edilirler. Mekana giderler ve bir anda bulundukları oda üzerlerine kilitlenir. Bu sırada cep telefonu aracılığı ile kendilerine sürekli matematik soruları gelmektedir. Zamanında ve doğru olarak çözemedikleri her soru için içinde bulundukları oda biraz daha küçülmektedir. Asıl soru şudur; bu insanların nasıl bir ortak paydası vardır ve onları buraya çağıran kimdir?

Giriş kısmı çok yumuşak, gelişme kısmı merak uyandırıcı ve sonuç kısmı da beklenen gibi oldu benim için.  Yani şöyle söyliyim; film yumuşaktı dedim ya işte bu yüzden kötü biteceğini hiç düşünmedim, sanki hep "bu film iyi bir yere bağlanacak" modundaydım.


Buna rağmen kötü mü? Hayır hiç değil.
Eğer siz de benim gibi böyle soft gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız, bu film tam size göre...

2 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

tam benlik bir filme benzıyor hayatım, mutlaka izliycem bu hafta...tavsiyen için çok tşk ederim...mcksss........

Bak Bu Harika dedi ki...

uzun zamandır film izlemiyorum. Bende bloğuma bekliyorum. www.bakbuharika.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...