Pages

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Londra Gezimizden 2

Londra gezimizin detaylarını anlatmaya bu postumda başlamıştım. Bugün de yine Londra yolcularına yardımcı olabilecek ipuçlarıyla devam etmek istedim.

Londra, birçok havaalanı olan bir şehir. En büyük havaalanı Heathrow. Eğer Heathrow'a iniyorsa uçağınız şanslısınız.
Biz Pegasusla uçtuğumuz için Stansted Havaalanına indik. Havaalanına indiğinizde şehre ulaşmak için 3 şansınız var; taksi, otobüs veya tren. Tren için 22 pound fiyat verdiler, otobüsün ise trafiğe bağlı olarak 1,5 - 2 saatte şehre varacağını söylediler.
Taksi seçeneği ise şöyle; Stansted'de, bizim havaalanı gibi çıktığınızda taksi bulma şansınız pek yok. İçerde bir köşede "taxi corner" var. Nereye gitmek istediğinizi söylüyorsunuz, size bir fiyat çıkartıyorlar. Stansted'den şehir merkezine 110 pound fiyat verdiler bize.
Neyse biz bölüşeceğimiz için taksiyi tercih ettik ve ortalama 1 saat kadar süren bir yolculuk sonrasında otelimize varabildik...
Eğer uçağınız Stansted'e iniyorsa, size önerim gitmeden önce tren ve otobüs seçeneklerini de iyice araştırmanız yoksa bizim gibi taksiyle gidip ciddi bir para ödemek zorunda kalabilirsiniz :)



Londra çok eğlenceli bir şehir. Covent Garden, Picadilly, Soho, Leichester Square sürekli cıvıl cıvıl olan mekanlar. Özellikle Sohoya gece gitmenizi tavsiye ederim hatta mutlaka gece gidin, çünkü gece ayrı bir havası var.

Ayrıca Londra'ya sürekli yağmur yağdığından mıdır bilmiyorum ama yeşilleri ayrı bir yeşil sanki :))







Alışveriş için ise Oxford Street ve Regent Street inanılmaz. Evet pahalı ama bütün markaları bulabilmeniz mümkün. Özellikle  Topshop, Selfridges, Ted Baker, Anthropology ve Tezenis mutlaka görülmesi gereken yerler. Ucuz kaçış noktaları ise H&M ve Primark. Hatta Oxford Street'in üzerindeki H&M'in ev ürünlerinin satıldığı Home kısmını mutlaka gezmeniz gerek :)
Primark ise Oxford Street'in sonlarında, koskocaman 2 katlı bir mağaza. Uzun kasa kuyruğu gözünüzü korkutmasın, o kadar hızlı ilerliyor ki sıra size nasıl gelmiş hiç anlamıyorsunuz bile.

Alışveriş demişken Harrods'ı es geçmeniz mümkün değil. Mutlaka ama mutlaka gezilmesi gereken bir alışveriş merkezi. Evet çok pahalı ama birşey alamazsanız bile mutlaka bir gidip gezin. Zaten her köşesini gezebilmeniz mümkün değil, yok eğer gezeceğim derseniz gününüzün ciddi bir kısmını Harrods'a ayırmanız gerekecek. Özellikle alt katta bulunan yiyecek kısmını görmeden sakın ama sakın dönmeyin.















Londra'ya gidip de müzikale gitmeden olmaz :)
Biz tercihimizi, Tottenham Court Road'da bulunan "We Will Rock You"dan yana kullandık. Aslında sanırım Leichester Square'den ucuz bilet bulabilme şansımız varmış ama biz gidip yerinden aldık. 62 pound ödedik ve 5 sıradan izledik :) 52 ve 42 seçenekleri de vardı ama onlar arka ve yandaydı. Aklınızda olsun :) Bu arada sinema gibi içeri mısır ve içecek ile girebiliyorsunuz, çok eğlenceli :P





Hepsi bu kadar mı dediğinizi duyar gibiyim :) Hayır tabii ki değil ama bugünlük bu kadar olsun, kalan detaylar bir sonraki postumda :)

5 yorum:

nehircce dedi ki...

Teşekkür ederiz canım çok güzel bir paylaşım ve anlatım eline sağlık :)

Chilek dedi ki...

O yiyecek içecek reyonları ne öyle insanı baştan çıkartıcı:)) Görsem kesin dayanamazdım çok fenaaaa:P

Selin Ergeçer dedi ki...

nehircce, beğenmene çok sevindim tatlıcım :)

Chilek, ah ki ne ah,nasıl zor tuttum kendimi bir bilsen :PPP

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

o sandwich'lere ve tatlılar dibim düştü şuan..günlerdir rejimdeyim ama gram oynuyor sadece :) tebrik ediyorum kendimi :) resimler çok hoş mutlu haftalar cnm..

Selin Ergeçer dedi ki...

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss, rejim çok zor iş bilirim :P sana da mutlu haftalar tatlıcım ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...