Pages

8 Mart 2012 Perşembe

Fırında Sıcak Tahin Helvası

Aslında tahin helvası ile aram çok iyi değildir. Yani böyle balıkçıya filan gittiğimizde, balığın üzerine gelen sıcak helvayı sırf sıcak tatlılara zaafım olduğu için kaşıklamaya çalışsam da, geçenlerde ağırladığım konuklarım için balık menüsü hazırlayınca, üzerinden en uygun tatlının fırında sıcak tahin helvası olacağını düşündüm. O gecenin detaylarını burada bulabilirsiniz...





Aslında Koska'nın hazır, fırına sokmak için ürettiği helvalar var ama ben yine de kendim hazırlamak istedim ve fırınlama kısmında sorun yaşamamak için tarifte ne deniyorsa aynen yaptım. Sonuç muhteşem oldu ve sıcak helvaya burun kıvıran ben bile güzelce oturup koca bir porsiyon yedim :)


Bu helvayı hazırlamak için önemli birkaç püf noktası var. Birincisi helvayı fırına sokmadan önce fırının iyice ısınması gerekiyor. Yoksa helvanın üzeri yanıyor ama içi pişmiyor. İkincisi ise helvayı mutlaka çatalla ezmek gerekiyor, rondo ile filan ezince kıvamını kaybedebiliyor.

Gelelim inanılmaz kolay bu tatlının yapımına;

Vereceğim ölçüler yukarıdaki görselde gördüğünüz tepsiye göre. Ona göre azaltıp arttırabilirsiniz. Bu arada tarifte tereyağı da yazıyor ama ben pişmiş tereyağı kokusunu çok sevmediğim için kullanmadım. Damak zevkinize göre tereyağ da ekleyebilirsiniz...

Malzemeler;

- 850 gr sade tahin helvası,
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu

Tüm malzemeyi çatalla iyice eziyoruz.
Fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
4-5 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ben, yanmasından korktuğum için sürekli gidip kontrol ettim ve tam kızarmadan bu şekilde çıkarttım. Yine de sonuç çok başarılı oldu. Denemeyenleriniz varsa mutlaka denesin derim ben, inanın çok beğeneceksiniz.



7 yorum:

cecilia dedi ki...

balığın yanına en iyi helva gider evet ama ben bitek un helvası seviyorum, gayet güzel görünüyor, denemek lazım senin gibi belki benimde hoşuma gider :)

Serra Görgün dedi ki...

Selincim,postunu okumam hep öğle saatlerine denk geldiği için mi bilmiyorum ama hep iştahımı kabartıyor,eline sağlık

Hande dedi ki...

Helva deyince aklıma ilk gelen irmik helvası, çok severim. Tahin helvasını pek sevmeme, geçen gün gittiğimiz balıkçıda fırınlanmış tahin helvasını denedim, bu hali biraz daha güzel geldi. Bu tadı sevenler için güzel bir tarif :)

Elifinelizi dedi ki...

Süpersin
O koskanın helvası filan malesef hikaye
denedim bence çok korkunç .
Bende kendimce yapmaya çalışıyordum lakin bir türlü kıvamını tutturamıyordum hemen not ettim teşekkürlerr :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Cecilia, un helvasına ben de bayılırımm :))

Serracımm, çok teşekkür ederim tatlıcım :) e gel birgün birlikte yiyelim ;)

Handecim, evet hem pratik hem lezzetli bir tarif :)

Elifinelizi, aman ne güzel, pek mutlu oldum, umarım yaptıktan sonra lezzetini be beğenirsin tatlım :)

BÜTÜ dedi ki...

mmmmm nefis görünüyor !!!! :)

Selin Ergeçer dedi ki...

BUTU, tesekkur ederim :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...