Pages

14 Kasım 2011 Pazartesi

Safranbolu Gezisi

Bayramdan hemen önceki haftayı Antalya'da geçirince, bayramda İstanbul'da kaldık. E hal böyle olur da bizim gibi gezmeyi seven bir çift yerinde durur mu? Tabii ki durmaz. Biz de bayramın ortalarında çıktık Serkanlarla yola, doğru Safranbolu'ya :))

Safranbolu, Karadeniz Bölgesinde, Karabük İlçesine bağlı bir ilçe merkezi. Dolayısı ile çok büyük değil fakat buna rağmen eski çarşı diye adlandırılan merkezi çok sevimli. Yan yana sıralanan dükkanları, sizi hemen alıp alışverişe sürükleyecek cinsten ;) Alışveriş dediysem bu kelimem sizi yanlış yönlendirmesin. Çarşıdan alınacak hatta alınması gereken ürünler şunlar; lokum, sabun ve çeşit çeşit baharatlar :)





Biz bu güzel çarşıda gezerken, daha önce internetten bulup öğrendiğimiz Arasta'da bir Türk Kahvesi içelim dedik. Öyle ya, külde pişen bu kahveyi tatmadan dönmeyelim istedik...İstedik ama kahve siparişimizin üzerinden tam 45 dakika geçmesine rağmen hala bizim kahveler ortalıkta gözükmeyince, kahvelerimizi içemeden çıkmak zorunda kaldık.




Bu arada konaklamak için biz, Kadıoğlu Şehzade Konaklarını tercih ettik. Gerçekten de temiz, hoş bir ortamı vardı.Bence Safranboluya gidildiğinde otelde değil de konakta kalmalı. Ayrı bir havası var gerçekten :)
Akşam yemeğimizi de Şehzade Sofrasında yedik. Zaten Safranboluyu biraz araştırdığınızda, hemen karşınıza çıkıyor bu Şehzade Sofraları...Özellikle kuyu kebabı ve şehzade pilavı mutlaka yenilmeli deniyor. E biz de yedik. Yedik, yani kötü değildi ama çok çok da sevemedik. Biraz Gelik havası var diye düşündük ve sonradan öğrendik ki, personelleri, eski Gelik çalışanlarıymış. Bunu duyduktan sonra tabii hemen yemekleri Gelik ile kıyasladık ve Gelik bizim için açık ara önde :)




Safranbolu, küçük şirin bir yer. Biraz kafa dinlemek, kendinizle kalmak, şehirden kaçmak istiyorsanız doğru tercih. Ama koca 1 haftayı Safranboluda geçirmek bize imkansız gibi geldi. Tabii yine de zevkler tartışılmaz ;)

HERKESE MUTLU HAFTALAR :)


8 yorum:

FıstıklıTombi dedi ki...

pazartesi pazartesi üstelikte bir daha doğru düzgün tatilin olmayacağı dönemde bu post yayınlanır mı Selin ya...

Safranbolu'ya her giden seninle aynı izlenimle dönüyor..
Kahveler çok ilginç,niye gelmemiş ki..
Ben gidersem sorarım bunun hesabını tamam mı ...

Güzel çok çok güzel bir post olmuş..

Kalp kalp kalp

Chilek dedi ki...

Biz en son gittiğimizde Amasra'yla birleştirmiştik ve 3 gün de bitirmiştik. Bence de 1 gün gayet yeterli Sanfranbolu için, fazla dayanılmıyor. Gereğinden fazla huzurlu bizlere göre pek değil:)

Hande dedi ki...

Safranbolu^ya gitmeyi çok istesemde hep bir aksilik çıktı. Şimdi gitmek için plan yapmalı ve gerçekleştirmeli :)

Elifinelizi dedi ki...

görmek istediğim yerlerden biri
ne iyi yapmışsınız , sanki tam havasıymış gibi geldi
romantik , kafa dinlemece
lakin biraz daha fotoğraf istiyoruuuzz :D

Selin Ergeçer dedi ki...

Darlacim kahvelerin hesabini sorarsan cok sevinirim,icimde kaldi cunku :)) kalp kalp kalp benden sana ;))

Chilekcim, hihihi kesinlikle fazlasi bize gore degil :p evet Amasrayi bize de onerdiler fakat gun sikintimiz oldugu icin yapamadik,artik baska sefere ;)

Selin Ergeçer dedi ki...

Handecim, mutlaka yapmalisin bu plani, tam kafa dinlemelik yer ;))

Elifinelizi, ahh keske daha fazla fotograf olsa da paylassam ama gezmekten ancak bu kadar cekebilmisim :( ;)

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Biz de bayramda oradaydık Havuzlu Asmazlar konağında kaldık,çok güzeldi.Yakında bir deri foto ile yayın yapacağım:)

Adsız dedi ki...

çekimleri çok beğendim. resimler gibi güzel geçmiş her geziniz böyle geçsin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...