Pages

3 Ocak 2013 Perşembe

Muzlu Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Yılbaşı geliyor dedik dedik, geldi de geçti bile. Kendi adıma söylemem gerekirse bu yılbaşı dönemi benim çok içime sindi. Yapılan ve yenilen yemekler, eğlenceli sofralar, zencefilli kurabiyeler ve alınan-verilen hediyeler, daha neler neler ;)

İşte bu güzel sohbetli masalardan biri de geçen cuma akşamı bizim evdeydi. Daha önce de bahsettiğim, aile dostu dediğim, olmazsa olmaz dediğim konuklarım vardı evimizde :) İyi ki de varlardı, hep olsunlar İnşallah... Ne demiştik; herşey birlikte güzel :))







Her seferinde bir yemeği fotograflamayı unutuyorum. Daha önceki masalarımda bu genelde tatlı olurdu ama bu sefer sizin de fark edeceğiniz gibi ana yemeğin fotografı yok :P Evet çünkü o telaşta lazanyayı fotograflamayı unuttum... Bu hatamı size güzel bir tatlı tarifi vererek affettirmeyi planlıyorum :)

Çikolata soslu ve Muzlu İrmik Tatlısı:
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- Çikolata sosu (ben hazır olanı kullandım)

Süt, şeker, irmik, buğday unu ve vanilyayı tencereye koyup, sürekli karıştırarak pişiriyoruz. İyice pişip göz göz kaynamaya başladıktan sonra tepsiye döküp iyice soğumaya bırakıyoruz. Servis anında üzerine muz dilimleyip bir de çikolata sosu döktünüz mü tatlınız hazır demektir :)
İşte hepsi bu kadar...:))
Size de keyifli sohbetlerin bol olduğu, bol tatlı sohbetler diliyorum ;))



2 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

Harika bir masa ellerinize sağlık,güzel hafta sonları.

Selin Ergeçer dedi ki...

Siyahkugu, cok tesekkur ederim:) size de mutlu haftasonlari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...