Pages

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Siyah Pirinç Pilavı



Görüntüsü bizim alışık olduğumuz pilavdan ne kadar farklı değil mi? Dokusu da öyle. Ağızda bıraktığı tat da öyle. Hepsi farklı. Alışık olduğumuz pilav niyetine yerseniz yüzünüzü ekşitebilirsiniz. Ama eğer yeniliklere açık biriyseniz, mutfakta sınır tanımam diyorsanız, bütün gösterişi ve besleyiciliği ile buyrun bakalım; siyah pirinç pilavı :)


Bu pirincin bir diğer adının da "Yasak Pirinç" olduğunu hiç duymuş muydunuz? Neden yasak pirinç? Çünkü eskiden, besin değerinin yüksekliği nedeniyle sadece Çin hükümdarları için üretiliyormuş da ondan yani sıradan halkın bunu yemesi yasakmış, o yüzden yasak pirinç... :)


Gelelim siyah pirinç pilavının nasıl yapıldığına...
Öncelikle bu pirinci 1-1,5 saat kadar ılık suda bekletmek gerekiyor.
Daha sonra sıvı yağ konulan tencerede (ben her yemekte sıvı yağ kullanıyorum,isteyen bu aşamada sıvı yağ yerine tereyağı ekleyebilir) 1 bardak pirinci iyice kavuruyoruz.
Daha sonra 1 bardak pirince 3 bardak su ekliyoruz. Tuz vs ekledikten sonra pişirmeye bırakıyoruz.

PS: bu pilav alışık olduğumuz pilav gibi hemen pişmiyor. Uzunca bir süre suyunu çekmiyor. Geç pişiyor. Ben pişirme aşamasında sevgilinin de "ne bu nasıl yiyeceğiz" sızlanmaları eşliğinde biraz panik olup "olmadı herhalde,çöpe dökeceğiz" diye düşünsem de sonuç mükemmel oldu. Sızlanan sevgili de tabağında bir pirinç tanesi bile bırakmadıysa, demek ki siyah pirinç pilavı lezzetli bir şey, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz ;))

Bu arada siyah pirinç her yerde var mı bilmiyorum. Ben macrocenter'dan aldım...

Ben çok sevdim, misafire veya değişik bir yemek aradığınızda kendinize yapılabilecek iyi bir alternatif, aklınızda bulunsun ;)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

canımm ellerine sağlık..daha önce siyah princi duydum ama hiç yemedim ve normal prinç gibi olur sanıyorudm..şimdi merak ettim dememkki alıp denemem lazım:))

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevilcim dene bakalım, yorumlarını merak ediyorum ;)

Yeşim dedi ki...

Ayy ben de yapacaktım pirincim var evde ne zamandır bekliyorum iyi oldu bu postu gördüğüm tatlım :) ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba Selin hanım,
Türkiye'nin ilk yerli siyah pirincini denemenizi tavsiye ederim. http://www.karrapirinc.com
Saygılarımla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...