Pages

26 Temmuz 2012 Perşembe

Massachusetts Institute of Technology

Dünyaca ünlü bu üniversiteyi bilmeyen yoktur değil mi? Geçenlerde Amerika fotograflarıma bakarken buldum bunları ve paylaşmak istedim sizlerle. Evet Boston'da bulunan üniversiteden bahsediyorum; Massachusetts Institute of Technology.




MIT, özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan bir teknik üniversite. Hatta teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınmaktaymış. Hal böyle olunca, MIT'nin öğretim ve araştırma üyeleri, öğrenci ve mezunları arasında Nobel Ödülü kazananların sayısının 72'ye ulaşmış olması ve bu ödüllerin 15'inin son beş yıl içinde kazanılmış olması tesadüf değil ;)







Öğrenci İşleri;





Öğrencilerin çalışabileceği bir laboratuar;



1900 yılında aynı şehirde bulunan dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi'yle birleşmesi düşünülmüş fakat bu öneri MIT mezunlarından gördüğü tepki üzerine gerçekleşmemiş.

İşte MIT böyle bir üniversite. Şahsen ben çok etkilendim. Koridorlarında gezince, öğrenci panolarındaki notları ve öğrencileri görünce bir de tüm bunlara o koca koca laboratuarlar eklenince etkilenmemek mümkün mü?
Herhalde benim gibi etkilenenlerin sayısı çok olsa gerek ki aşağıdaki görselde göreceğiniz gibi "kampüs tur" düzenlemişler. İnsanlar gelip gezsin diye...
Daha ne diyelim ;))
Eğer yolunuz bu taraflara düşerse, bu üniversiteyi gezmeden, havasını solumadan sakın geri dönmeyin, benden söylemesi :))


5 yorum:

Unknown dedi ki...

canım bana özel davet göndermişti bu üniverisite ama ben gelemem dedim ..keşke demeseymişim belki bende nobel ödülü alanlardan olabilirdim:))şaka bir yana gerçekten çok isterdim canım o havayı solumayı..

Chilek dedi ki...

harika, orada okuyan çok sayıda Türk var. Özellikle de Odtü ve Boğaziçi' nden;)

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevilcim bambaşka bir havası vardı gerçekten de :)

Chilekcim, ne mutlu onlara :)

Yeşim dedi ki...

Orada okuyan şanslı öğrencilerden biri olmayı çok istedim

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

yarebbim, benim kızımda okurmu acaba bu okulda. amin.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...