Hafta sonu benim için çok güzel geçti :)
Cumartesi akşamı annişkonun evinde yemek daveti vardı...Koskocaman bir masa ve çeşit çeşit mezeler :)
Aslında masanın fotoğrafını çekmeliydim ama nedense çekmedim. Sadece blogumda sizlerle paylaşırım diye düşünerek soslu enginarın fotoğrafını çektim :)
İşte olanca lezzeti ile karşınızda somonlu hardal soslu enginaar :)
Şimdiiii bu lezzetli enginarı yapmak için gerekli malzemeler;
Enginar (adeti isteğe göre değişir)
2 patates
Kornişon turşu
200 gram somon füme
Yeşil soğan (isteğe göre az veya çok)
Dereotu (yine isteğe göre az veya çok koyabilirsiniz.
Mesela biz hazırlarken dereotu hiç kullanmadık ve ben eksikliğini de hissetmedim açıkcası)
Üzerindeki hardal sosu için;
hardal
mayonez
limon suyu
zeytinyağı
(sos için özellikle ölçü vermedim,tamamen sizin damak tadınıza göre şekkillendirebileceğiniz bir lezzet yani hardalı seviyorsanız hardalı fazla kullanabilirsiniz veya ekşi çok sevmiyorsanız, limon suyunu az kullanabilirsiniz vs)
Öncelikle enginarları limonla ovarak eski usul pişiriyoruz. Daha sonra kalan tüm malzemeyi küçük parçalar halinde doğrayıp enginarların içine dolduruyoruz.
Son olarak sosu hazırlıyoruz ve enginarların üzerine gezdiriyoruz. Sosun kıvamına dikkat etmek gerekiyor burada yani çok akışkan, çok sıvı olmamasına özen gösterin ki kıvamlı bir şekilde enginarların üzerinde kalsın.
(bu arada oradaki sossuz enginar gözünüze çarpmıştır muhakkak, hemen açıklamak istiyorum; o enginar mayonez yiyemeyen annemin :)
Eveett bu tarifim de böyle, umarım beğenirsiniz, gerçekten hazırlaması çok kolay.
Özellikle enginarın bol olduğu şu dönemde mutlaka denemenizi tavsiye ederim :)
Şimdiden afiyet olsun :)) ;)
8 yorum:
Harika gorunuyor o sos ne oyle yafu:)) oyyy gozum dondu desem yeridir:PP
Ayy canimm sen bir de tadini bilsen yani nasil guzel anlatamammm :)) valla haftasonu yedim bunlardan,aynen gozum dondu benim de hihihihi :)))
Haftasonu biz de davetli olduğumuz bir yerde enginar yedik canım.. ama sofrada enginarı yemeyen sevmeyen bi tandıığımızın yorumuna da çok güldüm, ''Enginar bunun içindekiler mi altındaki mi:))''
:))) Zeynepcim yorumunu okuyunca çok güldüm,ama evet enginarı seven kadar sevmeyen de çoktur mesela eşim evlendikten sonra yemeye başladı :) yemediğimi düşünemiyorum,ben bayılırım :))
of ya o nasıl güzel bir görüntü....denicem sonuçları yazarım:)
somonun katıldığı herşeyi yerim :)
tam yemek saati okuyorum postunu sözde acıkmamıştım görene kadar:))
ama benim bu ara aldığım her enginar kötü çıkıyor acaba benmi beceremiyorum almasını:(
Görüntü tahmin ettiğim kadar varmış canım. ben hiç enginar pişirmedim sevmem diye hatırlıyordum ama geçen haftalarda yedim ve fikrim değişti. İlk enginarımı bu tarife göre yapacağım .))
Yorum Gönder