Pages

2 Kasım 2010 Salı

2 FİLM; Possession ve Don't Look Back

Dünkü postumda geçen perşembe gecemizi gerilim filmi izlemeye ayırdığımızı belirtmiştim.
Bugünü de filmlere ayırdım.

İzlediğimiz ilk film "Possession"dı. 2009 yapımı olan filmin başrollerinde Sarah Michelle Gellar, Lee Pace ve Michael Landes bulunuyor.
Filmin konusunu okuduğumuzda çok heyecanlandık, konusu bize çok ilginç geldi. 2 erkek kardeş...1'i evli ve çok mutlu. Bir kaza geçiriyorlar. Evli olan komada kalıyor, diğeri uyanıyor ve aslında diğer kardeş olduğunu iddia ediyor.

Filmi izlerken sonunu tahmin ediyorsunuz. Film sizi şaşırtmıyor hatta benzer türde filmler de yapıldığını hatırlayıp bir anda "neden seyrettik ki" diye düşünebiliyorsunuz.
Bu filmin konusuna benzer başka bir film daha izlemiştim. Nicole Kidman'ın başrolünde oynadığı film; Birth'de de bu konunun aynısı işlenmişti. Dediğim gibi sonu sizi şaşırtmıyor ama yine de izlenebilecek bir film...








İlk filmimiz bittiğinde hızımızı alamayıp bir başka film daha izledik :)



İkinci filmimiz ise "Ne te retourne pas" yani "Don't Look Back"... Sophie Marceau, Monica Belluci ve Andrea Di Stefano başrollerini paylaşmışlar. Filmin konusu kısaca şöyle; evli ve çocuklu bir yazar, kendinde bir takım değişiklikler fark ediyor, çevresindeki kişileri ve evinin eşyalarının değiştiğini fark ediyor fakat kendinden başka hiç kimse bu değişiklikleri görmüyor...Sonunda bu sırrı çözebileceği bir seyahat planlıyor ve olaylar gelişiyor...

Açıkcası bu film bizi daha fazla etkiledi. Kurgusu ve oyunculuklar daha başarılıydı. Sonunu gerçekten merak ediyorsunuz izlerken.
Ve sonuç, sizi şaşırtıyor. En azından bizim beklediğimiz gibi sonuçlanmadı film. İzlemenizi tavsiye ederim...










Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; 2 filmi de gerilim filmi diye izledik hatta moda daha kolay girelim diye karanlıkta izledik. Fakat her 2 film de çok gerecek nitelikte değildi. Filmler bitip de ışıkları açtığınız anda etkisinden kolayca sıyrılıyorsunuz. Yine de bizim gibi bir gece planladığınızda, bu filmler aklınızda bulunsun ;)

.

4 yorum:

Chilek dedi ki...

Notumu aldım canım, paylaşım için teşekkürler:))

Selin Ergeçer dedi ki...

Canim umarim begenirsin :)

Hande dedi ki...

İkisi de ilginç geldi ilk fırsatta izleyeceğim canım :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Handecim, izle bakalım,sonra yorumlarını tartışırız birlikte :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...