Pages

22 Kasım 2010 Pazartesi

Macaron :))

Çok uzun zamandır blogumla ilgilenemedim, eh araya uzun mu uzun bir bayram girdi, tatili fırsat bilen bize de Londra yolları gözüktü :) Gerçekten çok eğlendiğim bir tatil oldu benim için..Zaten Burcu ve kocacigi ile olan tatillerimiz hep çok güzel geçiyor :))) Sanırım iyi bir dörtlüyüz ;))

İşte bugün de,bu tatlı tatilimizin en tatlı anı olan, Burcu ile macaron maceramızı paylaşmak istedim sizinle :)
Bir günü kendimize ayırıp beylerden ayrı Harrods mağazasını gezelim dedik ve tabii ki rastladığımız macaronlardan almadan edemedik :) Ben bayıldım o tada yani nasıl anlatsam bilemiyorum, ifade edecek kelime bulamıyorum, belki de hayatımın en güzel tadıydı o macaronlar, o derece yani :)
La Maison Du Chocolat marka macaronların dış malzemesi bademdi tabii ki ama karamellisi, kahvelisi, fıstıklısı her çeşidi vardı ve içinde ise çok değişmeyen o lezzetli mi lezzetli çikolatası vardı... Bildiğim kadarı ile burada satılan bir yer yok :( Ama siz siz olun rastlarsanız almadan,denemeden bırakmayın ;) Ben bayıldım, çok beğendim :)) Elimde nasıl tutuyorum baksanıza :)





Tabii o macaronların sevdası ile dün ilk iş Bebek'te açılacağı konuşulan Laduree'yi ziyaret ettim, hemen çeşit çeşit macaronlarından aldım ama olmadı   :( Yani o tad, o tad değil, olmamış... Bir kere Laduree macaronları daha yumuşak, ikincisi iç malzemesi çikolata bazlı değil, yani macaron neli ise içi de aynısı yani vanilyalı yerseniz içi vanilyalı, fıstıklı yerseniz içi fıstık dolgulu...Üçüncüsü ise bu macaronları ısırdığımda, tıpkı pastanelerde satılan acıbadem kurabiyesinin tadını aldım. Gözümü kapatıp yesem, herhangi bir pastaneden alınma acıbadem zannedebilirim...İşte bunlar da Laduree macaronları...








Tabii ki zevkler farklılık gösterebilir..
Kimbilir belki de siz Laduree macaronlarını daha çok beğenebilirsiniz...
Bence bir deneyin...
Macaronlar eğlenceli ve lezzetli :))


HERKESE İYİ HAFTALAAAARRR :)))

8 yorum:

Chilek dedi ki...

nım nım nım bayılırım macaronlara:)) Biri bebek m? dedi, benim yerime de sahilde yürüyüp Starbucks'ta bir Americano hüpletseydin. Neden Ankara'da bebek Starbucks yok ama:Pp

Selin Ergeçer dedi ki...

Hmmmmm şu anda bebek starbucksta bir americano hüpletmeyi ne kadar isterdim anlatamammmm :) Ama o zamann, ilk fırsatta senin için Bebekte bir Americano içeceğimm canımcımm :)

Meyra dedi ki...

bu saatte macaronlara bakmak yetmiyo tabi tadına varmak lazım:))
beyaz fırının macaronlarıda fena değil hani!

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevgili Meyra, öyle mi diyorsun,demek Beyaz Fırın ha? :)) ilk fırsatta deneyeceğim :)

Hande dedi ki...

Selincim, tatilinizin güzel geçmesine sevindim. Ama bu macaraonlar beni aldı götürdü, bayram sonrası tatlıya ara vermek istiyorum yoksa kıyafetlerim benden vazgeçecek :(

Selin Ergeçer dedi ki...

Handecim aynen seninle aynı fikirdeyim yani dün de yedim ama bugün itibarı ile tatlılara ara vermek niyetindeyim ama yine de aklında bulunsun macaronlar ;))

zeynep bayram dedi ki...

bende tatilde yeme içmenin dibne vuranlardanım canım:((( şimdi vicdan azabı çekiyorum...ama oldumu şimdi macaron filan:))

Selin Ergeçer dedi ki...

Zeynepcim hiç sorma,iyice ucu kaçtı ama toparlarız :) en azından öyle umuyorum tabii bu macaronlara filan bakmayacağız o ayrı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...