Pages

20 Ocak 2013 Pazar

Sakızlı İrmik Tatlısı




Ne yalan söyliyeyim irmik tatlısına çok bayılmazdım, taa ki bu tarife kadar :)
Ben böyle bir lezzet, ben böyle bir tat görmedim desem yeridir, bayıldım bayıldımmmm :))))
Öyle bir sakız tadı geliyor ki, insan lokmasını yutmamak istiyor, o an bitmesin istiyor :))

Yapımı da bir o kadar kolay;
*1 lt sut
*1 bardak portakal suyu
*1.5 bardak şeker
*1 bardak irmik
*1 damla sakızlı vanilya

Hepsini bir tencereye koyup, sürekli karıştırarak pişiriyoruz yani iyice pişip göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Sonra karışımın yarısını suyla ıslattığımız bir kaba iyice bastırarak dolduruyoruz. Üzerine kırılmış ceviz ve tarçın serpiyoruz, kalan karışımı üzerine boşaltıyoruz, iyice bastırıyoruz.
Tatlımız, bir gün buzdolabında kalıyor, ertesi gün servis tabağına dikkatlice ters çeviriyoruz ve güzelce süslüyoruz.

İşte hepsi bu :)

E diyeceksiniz ki o sakız tadı nereden geliyor?
Dr.Oetker'in damla sakızlı vanilyasından :)))
Küçücük bir paket o kadar etkili oluyor mu? Gerçekten oluyor, deneyin göreceksiniz :))

Afiyet Olsun ;)


2 yorum:

Selin Ergeçer dedi ki...

Ellerine saglik kizim :)))))) cok guzel , tablo gibi :)))

Selin Ergeçer dedi ki...

benim açık kalan bilgisayarımdan annemin yorumuna da bakın :)) ne yalan söyliyeyim anlamak için 5 saniye durdum bekledim :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...