Pages

26 Mayıs 2010 Çarşamba

BİZİM ÇİÇEK KEDİMİZ :)



Hani sokakta bir sürü kedi ve köpeğin olduğu mahalleler vardır,
Hani evinizde beslemiyorsunuzdur ama sokaktan geçen her köpeği veya kediyi tanırsınız,
Onlar da size aşinadır...
Siz onlara bazen yemek, bazen de su verirsiniz,
Onlar da içten içe sizi sever, bilirsiniz... :)

İşte bugünkü konuğum, bizim sokağın şirin mi şirin, ama bir o kadar da asabi kedisi "ÇİÇEK" :)
Bu ismi kendisine ben verdim, olanca asabiyetine rağmen, üzerindeki 3 rengiyle birlikte onu hep çiçeğe benzetiyorum :)  Şu yandaki resme bakarsanız, "asabi" derken neyi kastetmek istediğimi daha iyi anlarsınız :) Hep mesafeli bir duruşu var kendisini sevenleriyle, sevdirmez de kendini çok fazla, hemen patisiyle müdahale eder...siz anladınız ne demek istediğimi ;)

Laf aramızda, sokaktaki diğer kedilerden biraz daha şanslı bir kedi Çiçek...Çünkü hemen yan apartmanımızın kapı girişinde kendisi için tahsis edilmiş özel bir alan var. Her zaman kuru maması ve 1 kap suyu da hazır :)
Haa bir de her zaman ama her zaman üzerine yatacak yumuşak bir yerler bulma konusunda usta bu bizim çiçek...Ne olduğu hiç fark etmez, bazen bir gazete yığını üzerine, bazen de sokakta bulduğu eski kumaşlar üzerine yayılıp yatmayı çok seviyor kendisi :) Biz de elimizden geldiğince ona su ve mama takviyesi yapıyoruz sevgilimle birlikte :) Bu konunun öneminden BU  yazımda bahsettiğim için, tekrar bu konuya değinmeyeceğim...

Evet Çiçek bizim sokağın kedilerinden biri...
Bugün sizlere Çiçeği anlatmak istedim :)
Bu şekilde yaşayıp gidiyor, hepimiz onu çok seviyoruz...Bazen düşünüyorum bir evde yaşasaydı daha mı iyi olurdu diye,ama sanırım bu şekilde Çiçek çok mutlu, hem özgür hem mutlu :)

Aslında kediler böyle sanırım...
Hiç kedi beslemedim, bilmiyorum, bilenlerin yorumlarını seve seve dinlerim...
Kediler köpekler kadar sevdiriyor mu kendilerini? Yoksa hep bu bizim Çiçek kedi gibi asabi ve mesafeli bir yönleri de oluyor mu? :)

Ama her ne kadar asabi olursa olsun, aslında o kadar masum ki, o kadar zararsız ve korunmaya muhtaç ki...
Şu resme bakın sizce de öyle değil mi ;)



15 yorum:

Chilek dedi ki...

Benim kedim var biliyorsun Chilek:)) Selin köpeklere de aşığım ama kedi başka birşey. Kendi içlerinde bir asalet barındırıyorlar inanamazsın. Sevdiriyorlar tabi kendilerini ama onlar istediği sürece:) Öyle köpek gibi her istediğinde değil, benimkide biraz asabi ama ben seviyorum onlardaki asabi duruşu. Bir kere korkunç derecede evlerine bağlılar, alışkanlıkları var. O senin evinde değil sen onun evinde yaşıyorsun anlaşılan:))Ama çok tatlılar çokkk...

Selin Ergeçer dedi ki...

Evet canımm çok doğru bu söylediğin, kendi içlerindeki asalet kısmından bahsediyorum,evet böyle bir halleri hakikaten var :) Zaten onları güzel yapan da bu sanırım :) Belli bir karakterleri var,sanki kendi kararlarını kendileri veriyorlar;kim ne kadar sevecek,nerede uyuyacak,herşeyin efendisi kendileri :) "O senin evinde değil sen onun evinde yaşıyorsun anlaşılan" bu benzetmene bayıldım :)) Aynen öyle,sen ona değil de ona sana bakıyor gibi :))))

annesiningülü dedi ki...

Bizim kıziş doğana kadar kedimiz vardı
çok asil oluyorlar
bizimki birde british blue'ydu. Sorma asilliği.. ama çokta kıskanç oluyorlar, çocuklar gibi. Adı dumandı..çok özledim galiba Duman'ı :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevgili Bahar, zaten onlar hiç büyümeyen çocuklar değiller mi :)) British Blue'yu biliyorum çook tatlı onlar ve gerçekten de ismi tam olarak uymuş ona :)) Evet bu özlemi de çok iyi biliyorum, benim de çok eskiden bir köpeğim vardı, ben de onu hala çok özlüyorum...

NiLaY dedi ki...

bizim kedimiz hiç olmadı ama şimdi evde olması için yalvaran bir kızımız var, bakalım artık :)

Hande dedi ki...

Bende bugün köpeğime kızgınlığı yazmıştım :) maalesef ben kedilerden çok korkuyorum, ilk resimdeki hali ile karşılaşsam direk karşı kaldırıma geçerim. Ama korkmam onlara mama ve su vermemize engel değil :) eşim her akşam sokaktakiler için ağacın altına su bırakıyor :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevgili Nilay, bence tatlı kızını daha fazla üzme :)) hem bence çocuklarla evde beslenen hayvanların paylaşımları bir başka oluyor :)) bence pişman olmazsın ;)

Selin Ergeçer dedi ki...

Hande merhaba :) senin ve eşinin duyarlılığı için sokaktaki hayvancıklar adına teşekkür ederim :) evet çok haklısın,ilk resimdeki hali biraz korkutucu ama inan bir o kadar da sevimli :)) insan yakından tanıyınca daha iyi keşfediyor tabii huyunu suyunu :))

Yazını okumak için sabırsızlanıyorum,ilk iş girip şimdi bakıcam :)

Unknown dedi ki...

selosuuum ne kadar guzel yazmıssın ya :) cicege bayıldım asabi durusuna renklerine herseyine...kediler kopekler gbi degiller kopek her zmn gelir sevdirir kendını ama kediler daha secici canı istediklerinde daha cok sevdiriolar bende bunu kedım olunca anladım..kedi sevgiside cok baska sokaktaki kedilerin icinden en sanslı isimlerden biri cicek!!! :) gelip gormek istiorum oonu yaaaaa

Selin Ergeçer dedi ki...

Canımm esracımmmmm istediğin zaman gelip görebilirsin bizim Çiçeği :) kendine has bir duruşu olan özel bir hayvandır o :)) bakma öyle masum uyuduğuna, uyanınca öyle sert bakışlar atar ki etrafına şaşırır kalırsın :)) Ben de senin bebeğini görmek istiyorumm, bir türlü kısmet olmadı en yakın zamanda diyelim :))

Znp dedi ki...

Selin merhaba, benim de kedim vardı eskiden; yumoş. Hala zaafım vardır kedilere :) Bir de bu yorum vesilesiyle sana bir öneride bulunmak istiyorum. Bu konuda duyarlı olduğun için; The Cove adlı belgeseli izledin mi? İzlemediysen izleyip birşeyler yazmak istersin belki. Japonyadaki yunus balığı katliamları hakkında :(( Blogda ve hastanede de iyi çalışmalar diliyorum..

Selin Ergeçer dedi ki...

Znp merhaba,
Amacı ne olursa olsun, çeşitli hayvan katliamları o kadar yaygın ki,bu konuda yazıp, insanları bu konularda bilgilendirmek, aynı duygulara sahip insanların olduğunu bilmek, aynı duyguları paylaşmak bile çok önemli ve güzel...bu konuyla ilgili zaten yazmayı planlıyordum...güzel önerin için teşekkür ederim :)

Yumoş ne güzel bir isim, gerçekten de tam yumuk yumukkk sevimki kedicikler için uygun bir isim yumoş :) insan bir kere besledi mi ömür boyu taşıyo o sevgiyi içinde ;)

lale kunt dedi ki...

çiçek ne şekermişşşş :)

benim iki kızım var, huyları farklı farklı. Bal büyük olan, benden başka kimselere sevdirmez kendini. yabancılar tarafından çok sıkıştırmadıkları sürece tırmalamaz da :)
diğer ufak olan mumu da genelde sevdirir herkese. beni çok seviyo ama eşime ayrı bi aşık. dün gece koltukta oturmuş eşimin gözünün içine bakıyordu dakikalarca.
aa bu deli ne yapıyor? beni izliyor. hımm iyi :)

her kedi değişik değişik, kimi insan sever kimi direk dalar. ırklara göre de değişiklik gösterebiliyolar. iranlar daha soğuk nevale, tekirler insan canlısı gibi.

çiçeğin burnunu benim için de sıkın, izin verirse tabi :)
sevgiler.

Selin Ergeçer dedi ki...

Sevgili "Uyuz Cadı" merhabalar :) Ne de güzel anlatmışsınız, bal ve mumu gözümün önünde canlandı birden :)) benim de içimden aynen öyle burnunu sıkmak, patisini ısırmak, kendisini mıncık mıncık sevmek geliyo böyle görünce ama işte konu bizim Çiçek olunca tüm bunlar biraz hayal olarak kalıyor :) Yine de ilk fırsatta burnunu sizin için sıkacağım, tabii izin verirse ;)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Kedilere aşığım ben. Kızlar başka kardeş istemediği için sayıyı dondurduk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...