Pages

21 Mayıs 2010 Cuma

KATI YAĞSIZ, YUMURTASIZ TAHİNLİ KURABİYELER :)

Aslında bu tarifi keşfetmemdeki en büyük neden;annem...  
Çünkü annemin ömür boyu sürecek bir dieti var maalesef.
Hal böyle olunca biz de elimizden geldiğince onun yiyebileceği yeni lezzetler keşfetmeye çalışıyoruz...
İşte katı yağsız, yumurtasız tahinli kurabiyelerin keşfedilmesi bu şekilde oldu...
Ama ismi sizi yanıltmasın, tarifinde yağ ve yumurta yok ama lezzetinde de eksik hiçbir şey yok :))


Kurabiyeyi yapabilmek için önce şunları alalım;
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vaniya
  • 4,5 su bardağı un
Tüm bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra, biraz vıcık bir hamur elde ediyoruz, bu vıcıklık sizi yanıltmasın, sorun yok, kurabiyeleri yapmaya devam :)

Daha sonra bu hamurdan küçük toplar kopartarak yuvarlayalım ve yağladığımız veya pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim sonra da önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirelim...
Fırından çıkıp da soğuyunca üzerini de pudra şekeri ile süsleyelim bi güzel...

İşte benim dün gece yaptığım kurabiyelerim;




HMMMM AFİYET OLSUN :))))

6 yorum:

Burcu dedi ki...

facebook da dolanıyor bu kurabiyelerinle ilgili efsaneler, bende isterim ona göre :)))

Selin Ergeçer dedi ki...

Canımmm ne zaman istersen :)))))

nehircce dedi ki...

Hasta hasta nasıl canım istedi :( elinize sağlık biraz toparlanıym hemen yapıcam tahinli herşeyi çok seviyorum ben :) sevgiler.

Selin Ergeçer dedi ki...

Nehircce merhaba,
Çook geçmiş olsun,umarım hemen toparlanırsınız :(

Evet tahin gerçekten de herşeye lezzet katıyor :)

Sevgiler :)

zeynep dedi ki...

hayatımda yediğim en güzel kurabiyelerden biri...kesinlikle tavsiye ediyorum ama bence sadece selinin elinden bu kadar lezzetli...

Selin Ergeçer dedi ki...

Benim dünyalar tatlısı Zeynebimmm bütün kurabiyeler sana feda olsun :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...