Pages

30 Nisan 2013 Salı

Anadolu Evleri

Bu evi bir yerlerden hatırlıyor musunuz? :)
Bu ev, 2004-2007 yılları arasında gösterilen Yabancı Damat filmine ev sahipliği yapmış olan ev. Daha doğrusu evin sadece avlusu dış çekim için kullanılmıl olsa da, bu ev benim için Yabancı Damat demek :) 
Gaziantep evlerinin klasik mimari yapısını gördüğümüz bu ev, tıpkı diğer Gaziantep evlerinde olduğu gibi mahremiyete verilen önem yüzünden, 4-5 metre yükseklikteki duvarların arkasına, bir avlunun içine yapılmış. 
Genel olarak Gaziantepte evdeki günlük yaşam bu avlularda geçtiğinden, bu avlulara "hayat" denmiş...Bu evin avlusu da gerçekten huzur doluydu. Kuş sesleriyle daha da huzur dolan bu avluda, akşamüstünün verdiği serinlikle soğuk birşeyler yudumlamak gerçekten çok keyifliydi.
Butik otel olarak işletilen Anadolu Evleri, Gaziantep'e gittiğinizde konaklayabileceğiniz iyi bir alternatif. Klasik otel anlayışının dışında, o yörenin haklındanmışcasına o havayı solumak isterseniz, burası doğru adres :)
Odaları geniş ve klasik tarzda dekore edilmiş. Diğer odaları bilmiyorum fakat bizim kaldığımız odanın banyosu da oda kadar koskocamandı.
Kahvaltıyı açık büfe şeklinde yapsalar da, sanırım buranın en zayıf yönü kahvaltısı. Klasik domates, salatalık, peynir ve zeytin dışında çok fazla seçenek sunmuyorlar. Bir de masaya katmer geliyor fakat gözleme gibi farklı lezzetler yok.
Bu arada, Anadolu Evlerinde çalışanlar öyle muhteşemler ki, konaklama sırasında kendinizi prenses gibi hissediyorsunuz :)  İsimlerini şu an hatırlayamasam da, buradan, onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.








Eğer yolunuz Gaziantep'e düşerse ve eğer Anadolu Evlerinde konaklamaya karar verirseniz, tarihi 200 yılı geçmiş olan bu evin hikayesini, bir kez de orada çalışanlara sorun, bir kez de sizin için anlatsınlar :)


1 yorum:

Yeşim dedi ki...

Keyifli zamanlar geçirilmiş belli. Anadolu gizli kalmış hazineleriyle büyülüyor insanı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...