Pages

25 Eylül 2012 Salı

Ölüm Yasasına Hayır...

BU KONU O KADAR CANIMI ACITIYOR Kİ, BU ACIYI BÜTÜN İÇİMDE HİSSEDİYORUM.
SOKAKTA BİLDİĞİM TANIDIĞIM BÜTÜN HAYVANLARI DÜŞÜNÜNCE DELİRECEK GİBİ OLUYORUM. EVET BU POSTUM HAYVANLARLA İLGİLİ. LÜTFEN ES GEÇMEYİN, OKUYUN, BİRŞEYLER YAPIN. YOKSA ÇOK GEÇ OLACAK!

İşte kelimesine dokunmadan duyarlı Nihan'ımın postu... Orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.


Her şey Hayvanları Koruma Kanunu adının Hayvan Hakları Yasası olarak değiştirilmesiyle başladı. İlk başlarda baktığınızda "ne var ki bunda?" diyebilirsiniz. Mevzu uzun ve acınası bir halde bu nedenle okunması için gerekli linkleri paylaşacağım. Biraz da görüşlerimi o.O
Yeni yürürlülüğe sokulmaya çalışan yasa sayesinde hayvanlara yapılan her türlü eziyet suç yerine kabahat olarak değerlendirilmeye devam edecek! Yeni yasa sayesinde doğal hayatlarından alıkonan hayvanlar hayvanat bahçelerinde sunuma - daha çok- açılacak, hayvan beslemeyi hobi edinmiş kusurlu davranışlara sahip hayvan sahibi ödüllendirilirken cezası yanlış ve hatalı yetiştirilmiş hiçbir suçu olmayan hayvancağıza kesilececektir. Sahipsiz hayvanlara yaşaması için yer ve olanak sağlayamayan devlet kurumlarının yetersizlikleri yüzünden, hayvanlar "uyutma" adı altında katledileceklerdir. Hayvanı katletmek ya da hayvana tecavüz etmek kabahat sayıldığından suçlu sadece para cezasına çarptırılacaktır.

"Hayvanları acımasızca katleden kişileri cezalandırmamak; bu kişilerin aynı zamanda toplumda potansiyel suçlu olarak kadınlara, çocuklara, engellilere, yaşlıları da var saymayan güçlünün korunduğu bir topluma gidişattır."
Bu fikre hak vermekle birlikte, bunun yeterli bir neden olmadığını da söylemek isterim. "Varolmak haktır". Varolan herhangi bir canlıya zarar vermenin sonucunun nereye gideceğini düşünmeden de bir cezası, yaptırımı olmalıdır. "Her canlı yaşama hakkına aynı oranda sahiptir"


Yasadaki tüm değişikliklere buradan ulaşabilirsiniz.

Lütfen okuyalım, paylaşalım. "Sessiz kalma, suça ortak olma" adı altında başlatılan imza kampanyası için tık

30 eylülde tüm Türkiye genelinde bu yasaya "hayır" demek, eylemlerin yerini ve saatini öğrenmek için buraya bir tık.







4 yorum:

Chilek dedi ki...

Ah canım ahh! Kimin umurunda bir avuç insanız. Bu yavrucaklar katledilecek teker teker ve kimse elini bir imza için bile kaldırmıyor. Ben tükendim vallahi, allah sorsun artık hesabını:((

Meyra dedi ki...

imzamı attım ama imza atmakla bişey değişmez diyen sürünün içinde ne değişecek merak ediyorum canım!
Nihanada yazdığım gibi bu toplum hayvanları canlı olarak görmeyen bir toplum malesef:(

Eren dedi ki...

Bu yasa tasarısı benim de çok canımı yakıyor, hayvanlara gösterilen vahşet normal kabul ediliyor ve sahipli değilse bir hayvana işkence yapmak, öldürmek ceza kapsamında değil bildiğim kadarıyla, her gün facebook'ta veya başka yerlerde acı haberleri okumaya yüreğim dayanmıyor, inşallah bunların göz önüne alınarak hazırlandığı insancıl yasalarımız olur.

Selin Ergeçer dedi ki...

Eren, artık o kadar umudum yok ki; bazı şeyler değişir mi? olur mu? o günleri görür müyüz sence?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...